Темповете на разпространение на коронавируса в Европа предизвикват тревога.  В

...
Темповете на разпространение на коронавируса в Европа предизвикват тревога.  В
Коментари Харесай

Факт ли е вече втора вълна от COVID-19 в Европа?

Темповете на разпространяване на ковид а в Европа провокират паника.  В доста страни на Стария континент се регистрира трайна наклонност за съществено увеличение на новите случаи, съчетано с едностранно налагане на ограничаващи ограничения.

Заради нови случаи на инфектирани с ковид  Франция e затворила 22 учебни заведения, откогато при започване на седмицата стартира новата образователна година. 12 от затворените учебни заведения са в континенталната част на страната, а други 10 – на френския остров Реюнион. " Задействаме към 250 протокола на ден, което значи, че имаме 250 подозрения за COVID-19. Те са свързани с фактори отвън учебните заведения и става дума за хора, които евентуално са се заразили преди началото на образователната година ", изясни Жан-Мишел Бланкер, министър на образованието на Франция.

Властите въпреки всичко означават, че броят на затворените образователни заведения е нищожен на фона на общо 62 000 учебни заведения в цялата страна. " Като цяло това връщане в учебно заведение минава добре, над 12 милиона възпитаници се завърнаха, учителите също на линия, макар компликациите към карантината и макар страховете в обществото ни ", добави просветителния министър на Франция.

Независимо дали бъде доказан, при всеки подобен сигнал учебното заведение би трябвало да съблюдава открития протокол, който варира от връщане на цяла паралелка възпитаници вкъщи до затварянето на цялото учебно заведение. Вчера Франция записва над 7000 случая на новозаразени, което е най-високият дневен брой в Европа. А това няма по какъв начин да не тревожи другите страни. " В Европа имаме обособени страни, където сме очевидци на в действителност обезпокоително повишаване на новите случаи, като да вземем за пример Испания и Франция. По отношение на обстановката в Австрия, подготвил съм съпоставяне с края на февруари, когато бяха регистрирани първите случаи. Тогава имахме солидно увеличение с по 30, 40 и даже 50% дневно. Затова въведохме строги ограничения, които проработиха ", сподели Рудолф Аншобер, министър на опазването на здравето на Австрия.

За трети следващ ден, в Чехия регистрират рекорден брой новозаразени. Рекордно нарастване на новите случаи от началото на пандемията регистрират също в Словакия и Унгария, осведоми Нова тв. От 1 септември Унгария затвори границите си за чужденци, което провокира рецензии от останалите членки на Евросъюза.

Силвио Берлускони е настанен в болница откакто по-рано тази седмица е дал позитивна проба. Здравословното положение на някогашния италиански министър председател не дава мотив за безпокойствие, оповестяват от обкръжението му. Берлускони, който на 29 септември ще навърши 84 години, е диагностициран с начална фаза на двустранна пневмония. Този вид пневмония се следи при доста заболели от COVID-19.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР